Известие

Collapse
No announcement yet.

Светна една от индикациите на таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Светна една от индикациите на таблото

Здравейте, Колеги.

Имам следното питане и ще съм благодарен ако някой сподели знание или опит

Светна една от индикациите на таблото. Намира се вляво от индикациите за светлините и представлява:
    кръг от двете страни с прекъснати линии - свети в червено.

Някакви идеи какво се опитва да ми каже колицата????
    Alfa Romeo 146 TS 1.4 '98 + ГИ Stefanelli

Ако имаш предвид лампа с номер 14 от тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F2%E0%E1%EB%EE значи си сменяй накладките!
    Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
    Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
    Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

Общото е, че не му се плаща два пъти за майстор. А дали ще изкарат си зависи от теб. Не те знаем как караш и как използваш спирачките. Аз те съветвам да ги смениш. Пък и маслото направо сменяй. 2000 км по-рано да го смениш не е фатално. Всъщност няма случай, при който да го смениш преждевременно и да е фатално
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от Vladmir
        Точно индикация номер 14.
        Все още не свети постоянно, а само присветва от време на време. Дали ще изкара още 2000 км та да го направя като дойде време за масло?
        Тя няма как да свети постоянно, най-малкото защото не натискаш спирачката постоянно Т.е. може и постоянно да свети, ако решиш, ама тогава няма да се движиш Освен това може да не светва при всяко спиране, щото не всеки път натискаш еднакво силно, а пък и тая накладка като се хаби може за момент да влезе прашец от феродото между диска и телчето в накладката и затова да не свети винаги, щото се нарушава контакта на диска и индикатора.
        Все пак почнала ли е да свети, са за смяна. Имат вероятно още съвсем малко материал, но чак за 2000 км не мисля, че ще стигне това което е на нивото на индикатора (телта). По-добре ги смени скоро, защото ако ги изхабиш докрай и започнеш да търкаш с основата на накладката в диска, най-много да скапеш диска и тогава ще ти излезе по-скъпо
        И друго - като сложиш новите, не ги претоварвай в началото, да кажем към 500 км докато легнат, щото ше почнат да скрибучат. И не очаквай същите като старите ти спирачки в първия момент с новите накладки, трябва да мине малко време да започнат да спират оптимално
        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от vlado_iv
          Просто си долей масло,в спирачната с-ма. И си
          Е защо? На него му свети индикатора за износването на накладките, а не лампата за ръчната, която свети при ниско ниво на спирачната течност. Двете са различни лампи
          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Working...
          X